Domácí jahodové nanuky

Máte ze zahrádky přebytek jahod? Udělejte si z nich nanuky.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    282 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1178 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    54,7 g

    62 %

    55 %

  • Vláknina

    0,7 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    8,4 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    3,1 g

    5 %

    4 %

  • nasycené

    1,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jahody rozmixujeme a promícháme s polovinou cukru. Směs necháme asi 5 minut povařit na mírném ohni. Stále mícháme, aby se jahody nepřipálily. Povařené jahody odstavíme, necháme vychladnout a propasírujeme přes husté sítko.
  2. Studený jahodový protlak vmícháme do tvarohu. Přidáme zbylý cukr a vše vyšleháme elektrickým mixérem na hladký krém.
  3. Hmotu rozdělíme do kelímků a do středu vtlačíme dřívko. Nanuky dáme asi na 2 hodiny zmrazit. Před konzumací ponoříme kelímky s nanuky na chvilku do horké vody, aby se zmrzlina snáze vyklopila. Ihned podáváme s čerstvými jahodami.
Autor:

Podobné recepty

Višňové bounty tyčinky

Klasickým kokosovým tyčinkám odzvonilo, tyto višňové chutnají totiž mnohem lépe.

Višňovo-čokoládový chia pudink

Skvělý skleničkový dezert, snadný na přípravu.

Třešňový cheesecake s vinným přelivem

S naším receptem upečete ten nejlepší cheesecake.

Klasické třešňové clafoutis

Upečte z čerstvých třešní dokonalý francouzský moučník.

Smetanový dort s hroznovým vínem

Tento báječný dort je ideální pro letní oslavy. Hroznové víno můžete nahradit libovolným sezonním...