Ingredience
Postup
- V kastrůlku přivedeme k varu 250 ml smetany. Odstavíme ji, vsypeme do ní nadrobno nasekanou čokoládu a mícháme ji, dokud se čokoláda nerozpustí. Krém uložíme na noc do ledničky.
- Z vaječných bílků a části cukru připravíme pevný sníh. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem do husté pěny. Obě hmoty spojíme a zlehka vmícháme prosátou mouku s kakaem. Pak do těsta zapracujeme olej.
- Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy (průměr 26 cm). V troubě je při 150 °C a pečeme asi 40 minut. Vychladlý korpus vyjmeme z formy a potřeme džemem. Formu umyjeme a korpus do ní vrátíme.
- Zbylých 500 ml smetany vyšleháme do téměř tuhé konzistence. Pak přidáme čokoládový krém a šlehačku došleháme. Na korpus rozložíme podélně rozříznuté banány a rozetřeme krém. Dort necháme ztuhnout. Pak ho přelijeme čokoládovou polevou a dozdobíme hoblinkami čokolády.