Čokoládový dort s banány

Lepší jak z cukrárny.

Obtížnost

Střední

Vaření 100 min

Ingredience

16 PORCE +

Na korpus:

Na náplň:

Postup

  1. V kastrůlku přivedeme k varu 250 ml smetany. Odstavíme ji, vsypeme do ní nadrobno nasekanou čokoládu a mícháme ji, dokud se čokoláda nerozpustí. Krém uložíme na noc do ledničky.
  2. Z vaječných bílků a části cukru připravíme pevný sníh. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem do husté pěny. Obě hmoty spojíme a zlehka vmícháme prosátou mouku s kakaem. Pak do těsta zapracujeme olej.
  3. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy (průměr 26 cm). V troubě je při 150 °C a pečeme asi 40 minut. Vychladlý korpus vyjmeme z formy a potřeme džemem. Formu umyjeme a korpus do ní vrátíme.
  4. Zbylých 500 ml smetany vyšleháme do téměř tuhé konzistence. Pak přidáme čokoládový krém a šlehačku došleháme. Na korpus rozložíme podélně rozříznuté banány a rozetřeme krém. Dort necháme ztuhnout. Pak ho přelijeme čokoládovou polevou a dozdobíme hoblinkami čokolády.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    342 KCal

    16 %

    14 %

  • Energie

    1431 KJ

    16 %

    14 %

  • Sacharidy

    30,1 g

    34 %

    30 %

  • Vláknina

    2,1 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    4,6 g

    7 %

    7 %

  • Tuky

    22,3 g

    34 %

    32 %

  • nasycené

    12,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Žloutkové řezy

Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Závin z pivního těsta

Sladká náplň ve slaném těstě, dokonalá kombinace.