Čokoládová pěna

Neexistuje lahodnější dezert z čokolády.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

bez chlazení

Ingredience

4 PORCE +

Na pěnu:

Na polevu:

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1152 KCal

    52 %

    48 %

  • Energie

    4819 KJ

    52 %

    48 %

  • Sacharidy

    57,5 g

    65 %

    57 %

  • Vláknina

    4,2 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    12,3 g

    19 %

    18 %

  • Tuky

    95,9 g

    148 %

    137 %

  • nasycené

    61,0 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Čokoládu rozpustíme nad horkou vodní lázní, necháme lehce vychladnout, aby čokoláda zůstala tekutá. Smetanu vyšleháme dotuha a pomocí gumové stěrky ji zapracujeme do zchladlé čokolády.
  2. Čokoládovou pěnu rozlijeme do připravených skleniček a uložíme do lednice alespoň na 120 minut zatuhnout.
  3. Na polevu nasekáme obě čokolády najemno a vložíme je do misky. Smetanu přivedeme k varu a nalijeme ji na čokoládu, aby se rozpustila. Nakonec vše dobře promícháme.
  4. Polevou přelijeme ztuhlou čokoládovou pěnu a necháme vychladit v lednici. Před podáváním dozdobíme skleničky vyšlehanou smetanou, hoblinkami hořké čokolády a lístky jedlých květin.
Autor:

Podobné recepty

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.

Střecha

Tento nepečený dezert je sice trochu retro, ale čerstvé maliny mu dodají šmrnc.

Skládaný malinový dort

Vykouzlete svým blízkým úsměv na tváři efektním domácím dortem.