Čokoládová pěna

Neexistuje lahodnější dezert z čokolády.

Obtížnost

Lehké

Vaření 30 min

bez chlazení

Ingredience

4 PORCE +

Na pěnu:

Na polevu:

Dohotovení:

Postup

  1. Čokoládu rozpustíme nad horkou vodní lázní, necháme lehce vychladnout, aby čokoláda zůstala tekutá. Smetanu vyšleháme dotuha a pomocí gumové stěrky ji zapracujeme do zchladlé čokolády.
  2. Čokoládovou pěnu rozlijeme do připravených skleniček a uložíme do lednice alespoň na 120 minut zatuhnout.
  3. Na polevu nasekáme obě čokolády najemno a vložíme je do misky. Smetanu přivedeme k varu a nalijeme ji na čokoládu, aby se rozpustila. Nakonec vše dobře promícháme.
  4. Polevou přelijeme ztuhlou čokoládovou pěnu a necháme vychladit v lednici. Před podáváním dozdobíme skleničky vyšlehanou smetanou, hoblinkami hořké čokolády a lístky jedlých květin.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1152 KCal

    52 %

    48 %

  • Energie

    4819 KJ

    52 %

    48 %

  • Sacharidy

    57,5 g

    65 %

    57 %

  • Vláknina

    4,2 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    12,3 g

    19 %

    18 %

  • Tuky

    95,9 g

    148 %

    137 %

  • nasycené

    61,0 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Šikmý vrstvený dezert s ovocem

Tento dezert působí opravdu luxusně.

Žloutkové řezy

Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Řezy s pudinkovým krémem

Lahodný dezert z listového těsta.

Řezy z odpalovaného těsta

Odpalovaného těsta se nemusíte bát, s naším receptem ho hravě zvládnete.