Čokoládová pěna
Neexistuje lahodnější dezert z čokolády.
Vaření 30 min
bez chlazení
Postup
- Čokoládu rozpustíme nad horkou vodní lázní, necháme lehce vychladnout, aby čokoláda zůstala tekutá. Smetanu vyšleháme dotuha a pomocí gumové stěrky ji zapracujeme do zchladlé čokolády.
- Čokoládovou pěnu rozlijeme do připravených skleniček a uložíme do lednice alespoň na 120 minut zatuhnout.
- Na polevu nasekáme obě čokolády najemno a vložíme je do misky. Smetanu přivedeme k varu a nalijeme ji na čokoládu, aby se rozpustila. Nakonec vše dobře promícháme.
- Polevou přelijeme ztuhlou čokoládovou pěnu a necháme vychladit v lednici. Před podáváním dozdobíme skleničky vyšlehanou smetanou, hoblinkami hořké čokolády a lístky jedlých květin.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1152 KCal
52 %
48 %
-
Energie
4819 KJ
52 %
48 %
-
Sacharidy
57,5 g
65 %
57 %
-
Vláknina
4,2 g
14 %
14 %
-
Bílkoviny
12,3 g
19 %
18 %
-
Tuky
95,9 g
148 %
137 %
-
nasycené
61,0 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Žloutkové řezy
Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.
Pomerančové řezy
Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.