Čínské nudle s vepřovým masem

Máte chuť na asijskou specialitu? Pak se inspirujte naším receptem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    978 KCal

    44 %

    41 %

  • Energie

    4093 KJ

    44 %

    41 %

  • Sacharidy

    98,8 g

    112 %

    99 %

  • Vláknina

    10,0 g

    33 %

    33 %

  • Bílkoviny

    48,0 g

    76 %

    71 %

  • Tuky

    42,2 g

    65 %

    60 %

  • nasycené

    7,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Sezamovou pastu vyšleháme se sójovou omáčkou. Přidáme ocet a pak vmícháme nasekaný česnek, cibulku, med a sečuánský pepř.
  2. Na rozpáleném oleji opečeme maso dohněda. Pak přidáme zázvor, zelenou cibulku, černé fazole, Sui Mi Ya Cai, víno a cukr. Maso rozdělíme na malé kousky a necháme odpařit tekutinu.
  3. Nudle uvaříme podle návodu. Listovou zeleninu krátce zblanšírujeme, poté ji scedíme a dáme stranou. Do misek rozdělíme připravenou zálivku a mungo klíčky.
  4. Podle chuti přidáme chilli olej, nudle, maso a zeleninu. Ozdobíme nasekanými arašídy a nakrájenou zelenou cibulkou. Posypeme špetkou sečuánského pepře.
Autor:

Podobné recepty

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.

Treska s karotkou ve smetanové omáčce

Lepší rybí recept jste snad neochutnali.