Čínské nudle s vepřovým masem
Máte chuť na asijskou specialitu? Pak se inspirujte naším receptem.
Postup
- Sezamovou pastu vyšleháme se sójovou omáčkou. Přidáme ocet a pak vmícháme nasekaný česnek, cibulku, med a sečuánský pepř.
- Na rozpáleném oleji opečeme maso dohněda. Pak přidáme zázvor, zelenou cibulku, černé fazole, Sui Mi Ya Cai, víno a cukr. Maso rozdělíme na malé kousky a necháme odpařit tekutinu.
- Nudle uvaříme podle návodu. Listovou zeleninu krátce zblanšírujeme, poté ji scedíme a dáme stranou. Do misek rozdělíme připravenou zálivku a mungo klíčky.
- Podle chuti přidáme chilli olej, nudle, maso a zeleninu. Ozdobíme nasekanými arašídy a nakrájenou zelenou cibulkou. Posypeme špetkou sečuánského pepře.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
978 KCal
44 %
41 %
-
Energie
4093 KJ
44 %
41 %
-
Sacharidy
98,8 g
112 %
99 %
-
Vláknina
10,0 g
33 %
33 %
-
Bílkoviny
48,0 g
76 %
71 %
-
Tuky
42,2 g
65 %
60 %
-
nasycené
7,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA