Čínské nudle s vepřovým masem

Máte chuť na asijskou specialitu? Pak se inspirujte naším receptem.

Obtížnost

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Postup

  1. Sezamovou pastu vyšleháme se sójovou omáčkou. Přidáme ocet a pak vmícháme nasekaný česnek, cibulku, med a sečuánský pepř.
  2. Na rozpáleném oleji opečeme maso dohněda. Pak přidáme zázvor, zelenou cibulku, černé fazole, Sui Mi Ya Cai, víno a cukr. Maso rozdělíme na malé kousky a necháme odpařit tekutinu.
  3. Nudle uvaříme podle návodu. Listovou zeleninu krátce zblanšírujeme, poté ji scedíme a dáme stranou. Do misek rozdělíme připravenou zálivku a mungo klíčky.
  4. Podle chuti přidáme chilli olej, nudle, maso a zeleninu. Ozdobíme nasekanými arašídy a nakrájenou zelenou cibulkou. Posypeme špetkou sečuánského pepře.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    978 KCal

    44 %

    41 %

  • Energie

    4093 KJ

    44 %

    41 %

  • Sacharidy

    98,8 g

    112 %

    99 %

  • Vláknina

    10,0 g

    33 %

    33 %

  • Bílkoviny

    48,0 g

    76 %

    71 %

  • Tuky

    42,2 g

    65 %

    60 %

  • nasycené

    7,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.