Chalupářská gulášová polévka

Na této polévce si zaručeně pochutnáte.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    223 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    933 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    17,6 g

    20 %

    18 %

  • Vláknina

    2,1 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    18,1 g

    29 %

    27 %

  • Tuky

    8,5 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    2,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kousky, osmahneme na oleji a zasypeme paprikou. Na cibulový základ vložíme omyté a nakrájené vepřové maso, orestujeme, zalijeme vodou, přidáme masox, osolíme a zvolna vaříme.
  2. Když je maso poloměkké, přidáme 300 g očištěných a nakrájených brambor, nakrájenou mrkev, kmín, prolisovaný česnek, povaříme asi 8 minut, dodáme zbytek brambor, které jsme nastrouhali na křenovém (jemném) struhadle a polévku zahustíme.
  3. Před dokončením přidáme rozdrcenou majoránku, krátce povaříme a podáváme posypané zelenou petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Polévka ze zelených fazolek

Připravte si zdravou polévku, na které si pochutnáte.

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.

Zapečená cibulačka se sýrem a krutony

Tato silná cibulačka vám pomůže při nachlazení.

Rajčatová polévka s kuřecím masem

Báječný recept na polévku, který zasytí.

Rajčatová polévka

Snadná a rychlá polévka.