Chalupářská gulášová polévka
Na této polévce si zaručeně pochutnáte.
Postup
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kousky, osmahneme na oleji a zasypeme paprikou. Na cibulový základ vložíme omyté a nakrájené vepřové maso, orestujeme, zalijeme vodou, přidáme masox, osolíme a zvolna vaříme.
- Když je maso poloměkké, přidáme 300 g očištěných a nakrájených brambor, nakrájenou mrkev, kmín, prolisovaný česnek, povaříme asi 8 minut, dodáme zbytek brambor, které jsme nastrouhali na křenovém (jemném) struhadle a polévku zahustíme.
- Před dokončením přidáme rozdrcenou majoránku, krátce povaříme a podáváme posypané zelenou petrželkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
223 KCal
10 %
9 %
-
Energie
933 KJ
10 %
9 %
-
Sacharidy
17,6 g
20 %
18 %
-
Vláknina
2,1 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
18,1 g
29 %
27 %
-
Tuky
8,5 g
13 %
12 %
-
nasycené
2,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA