Candát se žampiony

Kombinace nových brambor, zeleniny, žampionů a rybího masa je naprosto dokonalá.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    394 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1650 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    28,2 g

    32 %

    28 %

  • Vláknina

    7,4 g

    25 %

    25 %

  • Bílkoviny

    43,7 g

    69 %

    64 %

  • Tuky

    10,0 g

    15 %

    14 %

  • nasycené

    5,2 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory dobře omyjeme a rozkrojíme je. Vsypeme je do osolené vroucí vody a uvaříme je téměř doměkka. Scedíme je a necháme okapat.
  2. Cibule oloupeme, nakrájíme na měsíčky a necháme je zesklovatět na oleji v pánvi. Přidáme očištěné, dle potřeby na menší kousky překrájené žampiony a také je osmahneme. Pak přisypeme rajčátka a brambory. Vše dochutíme solí a pepřem a společně prohřejeme. Pánev odstavíme a do směsi vmícháme rukolu.
  3. Porce candáta očistíme. Potřeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Chvíli je necháme odležet. Pak je lehce obalíme v hladké mouce.
  4. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a máslo. Porce ryby zvolna opečeme. Podáváme se zeleninovou směsí.
Autor:

Podobné recepty

Perfektní svíčková s karlovarskými knedlíky

Jak název napovídá, na této svíčkové si opravdu pochutnáte.

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.