Brokolicový quiche bez lepku
Zeleninové koláče jsou jedním z hitů francouzské kuchyně, tento je navíc i v bezlepkové variantě.
Vaření 70 min
bez odležení a chladnutí
Postup
- Vločky rozmixujeme najemno a v míse je smícháme s mandlovou moukou, škrobem a solí. Přidáme ghí, vejce a vypracujeme hladké těsto. Těsto vytvarujeme do koule, zabalíme do potravinářské fólie a dáme alespoň na 30 minut odpočinout do chladničky.
- Troubu předehřejeme na 185 °C. Odpočinuté těsto vyválíme mezi dvěma vrstvami pečicího papíru na tenkou kulatou placku a vyložíme jí dno i boky koláčové formy o průměru cca 20 cm. Dno propícháme vidličkou, zakryjeme pečicím papírem, zatížíme fazolemi a pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Poté papír s luštěninou sejmeme a dopékáme dalších asi 10 minut dozlatova.
- Brokolici rozebereme na růžičky a krátce ji spaříme horkou vodou. Rozprostřeme ji na předpečený korpus a posypeme najemno nastrouhaným čedarem. V misce prošleháme vejce se zakysanou smetanou. Podle chuti osolíme a opepříme a směsí přelijeme brokolici. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 40 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formě a dozdobíme petrželkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
253 KCal
12 %
11 %
-
Energie
1060 KJ
12 %
11 %
-
Sacharidy
11,3 g
13 %
11 %
-
Vláknina
3,5 g
12 %
12 %
-
Bílkoviny
10,4 g
17 %
15 %
-
Tuky
17,7 g
27 %
25 %
-
nasycené
7,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA