Ingredience
Postup
- Vločky rozmixujeme najemno a v míse je smícháme s mandlovou moukou, škrobem a solí. Přidáme ghí, vejce a vypracujeme hladké těsto. Těsto vytvarujeme do koule, zabalíme do potravinářské fólie a dáme alespoň na 30 minut odpočinout do chladničky.
- Troubu předehřejeme na 185 °C. Odpočinuté těsto vyválíme mezi dvěma vrstvami pečicího papíru na tenkou kulatou placku a vyložíme jí dno i boky koláčové formy o průměru cca 20 cm. Dno propícháme vidličkou, zakryjeme pečicím papírem, zatížíme fazolemi a pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Poté papír s luštěninou sejmeme a dopékáme dalších asi 10 minut dozlatova.
- Brokolici rozebereme na růžičky a krátce ji spaříme horkou vodou. Rozprostřeme ji na předpečený korpus a posypeme najemno nastrouhaným čedarem. V misce prošleháme vejce se zakysanou smetanou. Podle chuti osolíme a opepříme a směsí přelijeme brokolici. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 40 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formě a dozdobíme petrželkou.