Brokolicový quiche bez lepku

Zeleninové koláče jsou jedním z hitů francouzské kuchyně, tento je navíc i v bezlepkové variantě.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 70 min

bez odležení a chladnutí

Ingredience

12 PORCE +

Na korpus:

Na náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    253 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1060 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    11,3 g

    13 %

    11 %

  • Vláknina

    3,5 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    10,4 g

    17 %

    15 %

  • Tuky

    17,7 g

    27 %

    25 %

  • nasycené

    7,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vločky rozmixujeme najemno a v míse je smícháme s mandlovou moukou, škrobem a solí. Přidáme ghí, vejce a vypracujeme hladké těsto. Těsto vytvarujeme do koule, zabalíme do potravinářské fólie a dáme alespoň na 30 minut odpočinout do chladničky.
  2. Troubu předehřejeme na 185 °C. Odpočinuté těsto vyválíme mezi dvěma vrstvami pečicího papíru na tenkou kulatou placku a vyložíme jí dno i boky koláčové formy o průměru cca 20 cm. Dno propícháme vidličkou, zakryjeme pečicím papírem, zatížíme fazolemi a pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Poté papír s luštěninou sejmeme a dopékáme dalších asi 10 minut dozlatova.
  3. Brokolici rozebereme na růžičky a krátce ji spaříme horkou vodou. Rozprostřeme ji na předpečený korpus a posypeme najemno nastrouhaným čedarem. V misce prošleháme vejce se zakysanou smetanou. Podle chuti osolíme a opepříme a směsí přelijeme brokolici. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 40 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formě a dozdobíme petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vánoční roastbeef s houbovou omáčkou

Místo klasické štědrovečerní večeře vyzkoušejte letos tuto novinku.