Oloupané a umyté brambory rozemeleme na jemném strojku (nebo nastrouháme), přidáme mouku a maizenu, opečenou a na kostičky nakrájenou slaninu, sůl a pepř. Vše dohromady promícháme. Hmota nesmí být ani příliš řídká ani hustá. Je-li hustší, rozředíme ji vodou.
Placky opečeme na pánvi na rozpáleném tuku po obou stranách.
(Pressfoto Bratislava)
Bramborové placky Horal
Od kapra po tuňáka. Ryby jsou na srdce i nervy, ale hlavně vám budou chutnat
Naše babičky říkávaly: Kdo jí ryby v každém čase, ten je zdráv a štíhlý v pase. A něco na tom...
Od kapra po tuňáka. Ryby jsou na srdce i nervy, ale hlavně vám budou chutnat
Naše babičky říkávaly: Kdo jí ryby v každém čase, ten je zdráv a štíhlý v pase. A něco na tom...
Brownies se semínky z granátového jablka
Střední
60 min
Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.