Bramboráčky s mungo klíčky

nehodnoceno

Mungo fazolky jsou semena rostliny, která pochází z Indie.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    501 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2095 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    80,8 g

    92 %

    81 %

  • Vláknina

    14,6 g

    49 %

    49 %

  • Bílkoviny

    25,7 g

    41 %

    38 %

  • Tuky

    5,1 g

    8 %

    7 %

  • nasycené

    1,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme do mísy. Klíčky opláchneme, překrájíme a přisypeme k bramborám.
  2. Vmícháme mléko a vejce. Česnek oloupeme a prolisujeme k bramborové směsi. Ochutíme majoránkou, vše promícháme a zahustíme moukou, okořeníme solí a pepřem.
  3. V pánvi rozpálíme olej, nalijeme do ní naběračku těsta a pomalu smažíme z obou stran dozlatova. Hotové bramboráky vyjmeme a necháme na papírových ubrouscích okapat. Podáváme s dipem z tvarohu a ředkviček.
Autor:

Podobné recepty

Perfektní svíčková s karlovarskými knedlíky

Jak název napovídá, na této svíčkové si opravdu pochutnáte.

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.