(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Od první májové neděle nepojedou pražské tramvaje přes náměstí Republiky

  • 5
Kromě změn kvůli konání mezinárodního maratonu čeká uživatele pražské MHD od neděle ještě jedno výrazné omezení, a to na téměř dva týdny. Z Poříčí přes náměstí Republiky nepojedou tramvaje k Vltavě ani od ní, protože dělníci budou opravovat trať.

Opatření mezi křižovatkou Na Poříčí/Havlíčkova a Štefánikovým mostem začne hned v půl jedné v noci na neděli, dotkne se tedy už víkendových i nočních linek. Provoz by se měl do úseku vrátit ve stejný čas v pátek 17. května.

Linky číslo 6, 26, 91, 94 a 96 mezitím budou v úseku Masarykovo nádraží – Strossmayerovo náměstí odkloněny přes zastávky Bílá labuť a Vltavská, která dočasně vznikne na předmostí Hlávkova mostu.

Schéma výluky tramvají v oblasti náměstí Republiky

„Linka číslo 8 je v úseku Florenc – Strossmayerovo náměstí odkloněna přes zastávky Těšnov a Vltavská (na předmostí Hlávkova mostu),“ uvedl dopravní podnik.

Linka číslo 15 bude ve směru od Olšanských hřbitovů ze zastávky Masarykovo nádraží odkloněna do zastávky Bílá labuť a tam ukončena.

Pražský maraton omezí dopravu v centru

Historická linka číslo 41 jede od Masarykova nádraží přes zastávky Bílá labuť, Těšnov a dočasnou Vltavskou na předmostí Hlávkova mostu.

Žádnou náhradní dopravu podnik zavádět nebude, cestujícím budou na exponovaných místech k dispozici informátoři a tištěné letáky. 

Změny v zastávkách autobusů

Pro linku číslo 207 se ruší obousměrně zastávky Bílá labuť, Náměstí Republiky a Dlouhá třída; zřizuje se zastávka Řásnovka (pro směr Staroměstská) v ulici Řásnovka, přibližně třicet metrů za křižovatkou s ulicí Hradební.

Pro linky číslo 905, 907 a 911 se ruší obousměrně zastávky Náměstí Republiky a  Dlouhá třída; zřizuje se obousměrně zastávka Bílá labuť v ulici Na Poříčí v zastávkách tramvají. Pouze pro linky číslo 905 a 911 (směr z centra) se přemísťuje zastávka Vltavská na sjezdovou rampu z Hlávkova mostu (na úrovni stávající zastávky).

Pro linku číslo 909 se ruší obousměrně zastávky  Pernerova, Florenc, Náměstí Republiky a Dlouhá třída; zřizuje se obousměrně zastávka Masarykovo nádraží v Havlíčkově ulici, v zastávkách tramvají. V zastávce Bílá labuť odjíždějí spoje linky 909 směr Suchdol z tramvajové zastávky směr Florenc a spoje linky číslo 909 směr Sídliště Rohožník z tramvajové zastávky směr Masarykovo nádraží.