Máj, lásky čas. Zamilovaná zastávka u Vltavy se začíná plnit srdíčky a vzkazy

  • 1
Pražský dopravní podnik nachystal cestujícím další zpestření. Po Zasněné, Vánoční a Velikonoční zastávce vystavil ve čtvrtek na Palackého náměstí Zamilovanou zastávku. Lidé zde mohou nechávat vzkazy svým blízkým nebo i někomu, na koho tajně myslí. Akce potrvá do konce května.

„Mějte se rádi!“, „Pro rodinu“, „Moc tě miluju, lásko. A+M.“, Riki, jsi nejlepší!“, „Pro všechny co jezdí MHD“ nebo „Pro kocoura a bratra“. Tyto a další láskyplné nápisy začaly dneska spolu s razítky růžových rtů plnit prostor tramvajové zastávky Palackého náměstí u Vltavy.

„Tramvajovou zastávku na Palackého náměstí (ve směru na Karlovo náměstí) proměníme v Zamilovanou zastávku plnou srdíček a láskyplných vzkazů pro ty, které máme rádi nebo které bychom chtěli poznat,“ avizoval Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) na webu.

Lidé zde mohou během května nechat vzkaz tomu, na kom jim záleží. „Klidně i tomu, koho třeba potkali někde cestou a rádi by se s ním seznámili. Budeme rozdávat i speciální placky pro případ, že byste třeba měli zájem se s někým dát do řeči a dát ostatním vědět, že nechcete cestovat sami,“ uvedl DPP s tím, že na zastávce má i svůj stánek.

„Lidé stáli spíše u stánku než u Zamilované zastávky,“ popsal odpolední situaci reportér iDNES.cz z místa. „Moc lidí tu zatím nebylo,“ dodal s tím, že u stánku se zdržovali spíše tramvajoví nadšenci než zamilovaní.

Pěkné, před deštěm však moc neochrání. Nové pražské zastávky provázejí rozpaky

Speciálně polepená zastávka bude na Palackého náměstí celý květen. Akce se navazuje podle DPP na kampaň Můj čas, která má připomenout, jak moc je čas důležitý a že ho díky cestování veřejnou dopravou můžeme využít třeba právě pro setkání s někým, kdo se pro nás stane blízkým.

„Pomyslné polibky bytostem, na kterých vám záleží, budete moci posílat celý květen také na instagramový účet Jedu_si_svuj_sen. Stačí poslat fotku s autorským textem a s hashtagem #nastupazustan. Vzkazy lze zaslat i někomu, koho jste náhodně potkali cestou MHD,“ láká DPP.