Strážník chtěl dát na Václaváku pokutu, prchající řidič jej povozil na kapotě

  • 284
Běžné vyřizování přestupku za nedovolené stání v křižovatce na Václavském náměstí v Praze se změnilo pro zasahujícího strážníka v drama. Řidič mu přejel nohu a následně jej vezl několik desítek metrů na kapotě. Řidiči hrozí až dva roky odnětí svobody.

Autem, které stálo bez řidiče na přechodu poblíž Krakovské ulice, se strážník zabýval v pondělí okolo jedné hodiny odpoledne. Majitel auta využil momentu, kdy strážník pomáhal turistům, do auta nastoupil a zavřel se. Na výzvy strážníka, aby prokázal svou totožnost, nereagoval.

„Řidič zákonnou výzvu ignoroval a nastartoval svůj vůz. Při couvání přejel zakročujícímu strážníkovi nárt nohy. Strážník se i přes způsobenou bolest snažil vozidlu zabránit v další jízdě a opakovaně vyzýval řidiče k zastavení,“ sdělila mluvčí městské policie Michaela Teplá.

Devětadvacetiletý řidič se ale rozjel a strážníka nabral na kapotu. S autem odbočil do Krakovské ulice a se strážníkem na autě ujel několik desítek metrů.

„Celý případ si na místě převzala Policie České republiky. Strážník po ošetření v nemocnici celou směnu dosloužil a pracovní neschopnost u něj nenastala,“ dodala Teplá.

„Případ jsme zpracovali v krátkém přípravném řízení a předali jsme ho obvodnímu státnímu zastupitelství. Řidič je podezřelý z výtržnictví a hrozí mu až dva roky odnětí svobody,“ zní od policistů. 

Podobně nebezpečnou situaci zažili strážníci na Václavském náměstí i v sobotu, kdy se řidič v zásobovacím voze snažil za každou cenu projet zákazem vjezdu.

,