Motorkář pod vlivem drog ujížděl policii přes zátaras i v protisměru

  • 17
Ulicemi Prahy 4 pronásledovali v úterý policisté motorkáře, který se nechtěl podrobit kontrole. Riskoval jízdou v protisměru a objel i jeden policejní zátaras. Zdrogovanému řidiči s platným zákazem řízení hrozí až dva roky vězení.

Motorkář projížděl krátce před polednem Hviezdoslavovou ulicí, když si všiml policejní hlídky a přidal plyn. Policistům se snažil ujet po Opatovské a vůbec přitom nerozlišoval, jestli je na semaforech zelená.

„Nejen, že ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu, ale zároveň nerespektoval světelné výstražné znamení a projel křižovatku na červenou. Při výjezdu z kruhového objezdu do Roztylské ulice ujížděl motorkář vysokou rychlostí v protisměru,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

V Roztylské ulici chtěla policie motorkáře zastavit zátarasem, ale řidič se mu stačil vyhnout. Pokračoval až na kruhový objezd v ulici Pod Chodovem, kde mu nadjelo policejní auto, tomu už se vyhnout nestačil.

„Následným šetřením policisté zjistili, že muž před nimi ujížděl hned z několika důvodů. Do příštího roku má vysloven zákaz řízení a dále řídil pod vlivem drog. V minulosti byl již několikrát řešen za řízení pod vlivem návykové látky,“ uvedla Siřišťová.

Čtyřiadvacetiletý muž je podezřelý z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí až dvouletý trest. Je možné, že na základě pokračujícího vyšetřování bude stíhaný i z obecného ohrožení.

Policisté proto žádají svědky události, aby kontaktovali linku 158.