ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Michal Šula, MAFRA

Summit EU přibrzdí dopravu z letiště na Hrad, uzavírky nebudou

  • 8
Pražskou dopravu příští týden lokálně omezí summit Evropské unie, který se bude konat na Hradě. Nejsou v plánu žádné stálé uzavírky, jen omezení při průjezdu vysokého počtu delegací. Nejvytíženějšími lokalitami budou cesty do centra města z Letiště Václava Havla a oblast kolem Pražského hradu, uvedl úřad vlády.

Neformální summit při českém předsednictví v Radě EU se koná na Hradě příští čtvrtek a pátek. Řidiči by měli počítat s občasným zdržením na trase z letiště k Pražskému hradu.

„Jde zejména o spádové komunikace vedoucí z prostoru Letiště Václava Havla a komunikace spojující tuto oblast s centrem města,“ uvedl úřad vlády. Jde například o Evropskou či Jelení ulici.

V okolí těchto lokalit nebudou žádné stálé dopravní uzávěry. „Ale vzhledem k velkému počtu národních delegací, které se summitu zúčastní, bude doprava během přesunů delegací pozastavena na dobu nezbytnou pro průjezd autokolony,“ sdělil úřad vlády.

Největší nápor lze očekávat ve čtvrtek po poledni, kdy na Hrad zamíří vedle lídrů zemí Evropské unie také zástupci nečlenských států.

Pozvánku na premiéru nového formátu Evropského politického společenství (EPC) dostalo 17 zemí včetně Británie, Ukrajiny a Turecka. V pátek po deváté ráno budou na Hrad přijíždět už jen lídři unijních států.

,