Já jsem voják, nikoho srazit nemůžu, tvrdila řidička s 2,5 promile

  • 25
Fakt toho nechte, na tohle nemáte žádné právo, já jsem voják. Takovými slovy reagovala řidička pod vlivem alkoholu, když ji zastavili kvůli nesouvislé jízdě pražští strážníci. Žena nadýchala přes 2,5 promile. Hlídce však tvrdila, že si dala pouze jednu plechovku vína.

Řidička strážníky zaujala, když s autem kličkovala Prahou 6. V Nebušické ulici několikrát přejela plnou čáru, v protisměru pak projela i zatáčku.

„Na modrý maják s výstražným znamením stop řidička zareagovala až potom, co strážníci vozidlo předjeli,“ popsala honičku mluvčí městské policie Irena Seifertová. 

Že ji zastavili, se však ženě vůbec nelíbilo. „Fakt toho nechte, na tohle nemáte žádné právo,“ reagovala na situaci. Řidičku pod vlivem navíc ještě rozčílilo, že ji městští policisté natáčejí.

„Dejte to už do pr**le tu kameru,“ řvala na ně.  

Dechová zkouška u dvaačtyřicetileté ženy, která se vyjadřovala arogantně, vulgárně a nesouvisle, nakonec ukázala hodnotu přes 2,5 promile.

„Uvědomujete si, že můžete pod vlivem alkoholu někoho srazit?“ vysvětlovali v klidu ženě strážnici. Ta jim na to odpověděla, že je voják a že ona nikoho srazit nemůže. „Já jsem jezdila v Kalifornii v šesti pruzích,“ bránila se. 

Nakonec přiznala, že si před jízdou dala plechovku prosecca. Vzhledem k k míře alkoholu v její krvi jich zřejmě bylo mnohem víc. „Jedinou pozitivní zprávou byl její negativní test na drogy,“ komentovala mluvčí.

Případ si převzala k dořešení státní policie.