Auto na čištění kanalizací se propadlo do vozovky v centru Prahy

  • 69
U křižovatky Mánesovy a Italské ulice v Praze se ráno pod nákladním autem s nástavbou na čištění kanalizací propadla vozovka zhruba o dva metry. Hasiči ho vyprostili s pomocí jeřábu.

„V ulici Italská se pod vozidlem propadla část vozovky,“ napsali hasiči na Twitteru. 

Na místě zasahovali hasiči z centrální stanice. K vyproštění byl preventivně povolán i jeřáb. Hasiči také zajišťovali místo proti vzniku požáru.

Podle mluvčího pražských hasičů Martina Kavky jeřáb vyprostil vozidlo technických služeb asi za deset minut, poté situaci převzali policisté a hasiči z místa odjeli.

02.srpna 2018 v 08:51, příspěvek archivován: 02.srpna 2018 v 09:03

Hovnocuc se propadl do vozovky. @HasiciPraha ho vyprošťují. V současné době Italská neprůjezdná, je potřeba to objet okolními ulicemi. https://t.co/jxWzM2ApcD

Provoz v okolních ulicích byl omezený a policie doporučovala využít objízdných tras. V současnosti je již doprava obnovena. „Částečné omezení se nadále týká samotného místa propadu vozovky na křižovatce ulic Mánesova a Italská, úsek je osazen dopravním značením,“ informovali policisté.

Podle informací hasičů vážilo vozidlo 16 tun. Patří pražské firmě Herčík a Kříž.

„Je to náš vůz, jsem rád, že se nikomu nic nestalo,“ řekl ČTK Jan Kříž z vedení firmy. Škodu na voze odhadl zhruba na sto tisíc korun.

Pracovníci z Technické správy komunikací prověřují okolnosti události a budou řešit opravu. „Zatím nemám bližší informace,“ řekla mluvčí správy Barbora Lišková.

Křižovatka ulic Mánesova - Italská na pražských Vinohradech

Křižovatka ulic Mánesova - Italská na pražských Vinohradech

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,