Žena u výdejního okénka restaurace Cobra v pražských Holešovicích. (2....

Žena u výdejního okénka restaurace Cobra v pražských Holešovicích. (2. listopadu 2020) | foto: Petr Topič, MAFRA

Koronavirus mění stravovací návyky. Lidé vaří častěji a jídla si víc váží

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Změna životního stylu, kterou vyvolala pandemie a vládní opatření, se projevila i na vztahu obyvatel k potravinám. Jídlo pro Čechy získalo novou hodnotu. Více Pražanů teď touží po vlastní zelenině či ovoci ze zahrádky.

Místo návštěv restaurací návrat k domácí kuchyni, místo nakupování v supermarketech přechod k donáškové službě. Ale nejen tak se změnil životní styl a vztah Pražanů k jídlu v důsledku pandemie koronaviru. Výzkumníci z Akademie věd ČR zjistili, že si lidé jídla také více váží a lépe hospodaří se surovinami.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se