V pražské Modřanské ulici hořela hala, okolní obyvatelé nesměli větrat

  • 27
V pražské Modřanské ulici hořela od rána hala, chemici hasičů doporučili obyvatelům Braníka, Kamýku a Modřan nevětrat. Požár zastavil automobilovou i tramvajovou dopravu. Pražská zdravotnická záchranná služba uvedla, že nemusela nikoho ošetřit.

Hořel zděný objekt mezi Modřanskou a Ledařskou ulicí, z ohně stoupal hustý černý kouř. V hale podle pražských hasičů hořelo uskladněné zboží nejrůznějšího charakteru včetně oblečení a nábytku. 

Na místo vyjelo před šestou hodinou ranní šest profesionálních a pět dobrovolných jednotek. Zřízen byl štáb velitele zásahu. „Na místě máme i chemiky, vydali doporučení pro obyvatele Braníka, Kamýka a Modřan, aby nevětrali. Měříme koncentrace škodlivin v ovzduší,“ uvedli hasiči na Twitteru.

Okolo půl desáté dopoledne hasiči dostali požár pod kontrolu a dohašují ho. 

„Chemici z laboratoře nezjistili překročené limity hygienických norem v obytné části Braníka a Modřan. Oblak kouře monitoruje vrtulník,“ dodal mluvčí hasičů Martin Kavka.

Záchranáři k požáru preventivně vyslali také speciální vůz Atego. „Prozatím nemáme informace o zraněných a vyčkáváme,“ uvedla záchranná služba na Twitteru.

Hasiči uvedli, že zásah blokuje dopravu a spolupracují s policií. Zhruba od 05:50 je v Modřanské ulici zastaven provoz tramvajových linek 2, 3, 17, 21, uvedl dopravní podnik na webu. Tramvaje ve směru z centra končí v zastávce Dvorce, v úseku Levského–Dvorce jezdí náhradní autobusová doprava.

Požár ovlivňuje také provoz autobusových linek 106, 121 a 190. Pro cestující z Modřan dopravní podnik doporučil kvůli zahlcení ulic v okolí Braníka využít spíše autobusy ke stanici metra Kačerov nebo příměstské vlaky S8 a S88.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,