Opilá matka si vyšla s kočárkem. Nevěděla ani, kdy miminko nakrmila

  • 18
Dvě opilé ženy s kočárkem upoutaly pozornost muže, který projížděl Hybernskou ulicí v Praze. Přivolaní strážníci zjistili, že matka dvouměsíčního chlapce se sotva drží na nohou. Nevěděla ani, kdy dítě naposledy nakrmila. Obě ženy nadýchaly přes dvě promile.

Opilá žena vyrazila s miminkem v kočárku na nákup. Společnost ji dělala stejně posilněná kamarádka. Na chování žen upozornil strážníky mladý muž, který právě projížděl okolo.

„Šestadvacetiletá žena zaparkovala kočárek před obchodem s potravinami a s kamarádkou šla nakupovat. Z obchodu se pak doslova vypotácela, její doprovod se vzápětí ujal kočárku. Matka dítěte se sotva držela na nohou, málem i upadla,“ popsala mluvčí městské policie Irena Seifertová.

Komunikace s matkou dítěte byla pro strážníky náročná, nedokázala reagovat na pokyny, v jednu chvíli téměř upadla na kočárek, ve kterém plakal její chlapec. Ani nevěděla, kdy dítě naposledy krmila.

Obě ženy měly pozitivní test na alkohol, mladší z dvojice nadýchala 2,2 promile, starší 2,4 promile.

Miminko převezli záchranáři do nemocnice, jeho matku si převzala státní policie. Případ vyšetřuje jako pro podezření ze spáchání trestného činu.