V obci Líský na Kladensku vyšetřují policisté rodinnou tragédii. (7. listopadu...

V obci Líský na Kladensku vyšetřují policisté rodinnou tragédii. (7. listopadu 2020) | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Inspekce odložila střelbu dozorce v Líském, při které přežil novorozenec

  • 6
Generální inspekce bezpečnostních sborů odložila případ dvou zavražděných žen v obci Líský na Kladensku. Potvrdilo se totiž, že střílel příslušník vězeňské služby, který po činu spáchal sebevraždu. Stíhat proto není koho. Muž zabil dvě ženy, v domě v době vražd bylo také novorozeně.

„Je jednoznačně prokázáno, že zemřelý příslušník Vězeňské služby ČR úmyslně a vědomě usmrtil dvě ženy na pozemku rodinného domu a následně usmrtil sebe. Zabití všech provedl soukromou legálně drženou střelnou zbraní,“ uvedla mluvčí GIBS Ivana Nguyenová.

„S ohledem na skutečnost, že je proti zemřelému trestní stíhání nepřípustné, příslušníci inspekce tento případ odložili,“ dodala Nguyenová

Policisté závěr opírají mimo jiné o výsledky prohlídek těl a pitev či o znalecké posudky z oblasti biologie, genetiky, fyzikální chemie, balistiky a mechanoskopie.

GIBS vraždy vyšetřovala od loňského 7. listopadu. Podle neoficiálních informací zastřelil dozorce svoji partnerku a její matku. Policie po příjezdu na místo našla v domě živé, teprve tři týdny staré dítě. Střelbu přežila také dvanáctiletá dcera zavražděné ženy, protože byla v době činu u svého biologického otce.

7. listopadu 2020