Policie zastavila střelbou na Jižní spojce řidiče unikajícího v protisměru

  • 87
K incidentu došlo po 16. hodině na pražské Jižní spojce. Policisté se opakovaně pokoušeli zastavit řidiče odcizeného bílé dodávky značky Mercedes, který jel v protisměru. Podařilo se jim ho zastavit až střelbou a s pomocí donucovacích prostředků.

Řidič ujížděl ve směru od Prahy 5 na Prahu 9. Během svého nebezpečného úniku policistům naboural několik aut. Policie se nejprve domnívala, že se incident obešel bez zranění, později se však ukázalo, že jedno z nabouraných vozidel převáželo pacienta. 

U toho pravděpodobně kvůli nehodě způsobeném ujíždějícím řidičem došlo ke zdravotním komplikacím. Záchranáři ho proto z preventivních důvodů odvezli do nemocnice. 

Ošetřen byl i dopadený řidič, který utrpěl zranění hlavy. „Dalším šetřením bylo zjištěno, že 44letý řidič je zároveň osobou v pátrání a má 2x vyslovený zákaz řízení motorových vozidel. Orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu i test na omamné a psychotropní látky na místě odmítl,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Zadržený muž na místě odmítl dechovou zkoušku i test na omamné a psychotropní látky, pro vyšetřování bude tedy podle Policie ČR stěžejní krevní test a vyšetření v nemocnici. 

Nehodou a jejími následky se zabývá dopravní policie a případ odcizení vozu bude šetřit kriminální policie. Incident způsobil značné dopravní komplikace v okolí nehody. 

K honičce došlo na Jižní spojce před přemostěním s ulicí 5. května

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz