Muže zachytila bezpečnostní kamera. | foto: Policie ČR

Policie hledá gang, který ukradl sto tisíc z automatů na pití

  • 14
Netradiční cíl k vykrádání si vybrala trojice pachatelů v Praze - ve veřejných budovách vybírala peníze z automatů na kávu a nápoje. Postupně si při svých akcích přišli až na 100 tisíc korun. Pátrají po nich policisté.

Dva muži a jedna žena vykrádali automaty na kávu od 21. února letošního roku. Dosud vybrali čtyři přístroje. Z nich ukradli neuvěřitelných 100 tisíc korun.

"Krádeže se začaly množit v oblasti Prahy 6 a 7. Trojice neznámých pachatelů ve čtyřech případech vykradla hotovost ze tří 'kafematů' a jednoho nápojového automatu," popsal mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Ke krádežím si vybírali automaty, které stály na veřejných místech. "Buď ve vestibulech vzdělávacích, nebo zábavních zařízení," dodal Hulan.

Po trojici pachatelů policisté pátrají. Žádají zároveň případné svědky, aby se obrátili na linku 158.

Podle záběrů kamer policisté zveřejnili popis trojice. Všem je zhruba třicet let.

Ze stejného obchodu vychází žena, kterou společně s dvojicí policie podezírá z
Kamery zachytili muže, kteří podle policie vykradli automaty na kávu.

Trojice vychází ze stejného obchodu, kde měli podle policie vykrást automat na kávu.

"První muž je tmavší pleti. Má tmavé krátké vlasy, je střední postavy a oholený. Oblečen byl v době krádeží do černé, asi kožené bundy, černé mikiny s kapucí s nápisem a světlých modrých riflí," popsal mluvčí.

Druhý muž je také tmavší pleti a má krátké tmavé vlasy. Oblečen byl do bílé bundy a tmavě modrých riflí.

"Žena je bílé pleti a má delší vlasy tmavé barvy stažené do culíku. Při jedné z krádeží byla oblečena do černobílé mikiny, hnědé bundy s kapucí lemovanou kožešinou a modrých potrhaných riflí," uvedl mluvčí. Přes rameno měla černou tašku, obuta byla v černých botách se zlatými prvky a v ruce nesla žlutou igelitovou tašku s červeným potiskem.