ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: František Vlček, MAFRA

Agresor řízl ženu na procházce do obličeje, nechtěla mu dát cigaretu

  • 13
Klidná procházka po cyklostezce skončila v úterý pro ženu v Benátkách nad Jizerou cestou do nemocnice. Zaútočil totiž na ni agresor poté, co mu odmítla dát cigaretu. Policie vyzývá svědky, aby pomohli s jeho identifikací.

Incident se odehrál v úterý odpoledne poblíž cyklostezky u ulice Daniel Swarovski. Ženu požádal neznámý muž o cigaretu, ta mu ji však odmítla dát. 

Tato odpověď se pachateli zřejmě nelíbila a ženu proto udeřil do tváře. „Způsobil ji řezné zranění. Zatím nevíme, čím útočil, pravděpodobně šlo ale o nůž nebo jiný ostrý předmět,“ popsala policejní mluvčí Středočeského kraje Michaela Richterová. 

Zraněnou ženu transportoval do jedné z pražských nemocnic vrtulník. „Nebylo to však kvůli řezné ráně, kterou jí způsobil agresor, ale kvůli zhoršenému zdravotnímu stavu v důsledku onemocnění, se kterým se léčí,“ vysvětlila mluvčí. 

Ta zároveň vyzvala svědky, kteří muže viděli nebo jej poznávají z popisu, aby se ozvali na linku 158. „Jde o Roma ve věku 25 až 30 let, na sobě měl šedou mikinu s kapucí a pravděpodobně má kulatější obličej,“ zveřejnila přibližný vzhled pachatele policie. Veškeré okolnosti celé události nadále prošetřují kriminalisté.