Lidé na Petříně opět sáňkují a lyžují, v minulosti je vyháněli strážníci

  • 56
Na celém území republiky napadly o víkendu desítky centimetrů sněhu. Toho využili i lidé v Praze. Petřín v neděli opět obsadili sáňkaři i lyžaři. V minulosti tu byl ale se zimními sporty problém, lidé totiž podle strážníků porušovali městskou vyhlášku.

Sněhová nadílka v sobotu zkomplikovala hromadnou dopravu. Přerušil se například provoz několika autobusových linek. V neděli se ale situace uklidnila, lidé proto vyrazili na Petřín.

Podobně se zde lyžovalo a sáňkovalo i v roce 2021, zimní radovánky ale překazila městská policie. Strážníci argumentovali tím, že lidé porušují městskou vyhlášku. Ta byla ale podle tehdejšího primátora Zdeňka Hřiba zastaralá.

OBRAZEM: Čelovky nasadit. Večerní lyžovačka na Petříně i ve Hvězdě

„Ukázalo se, že existuje jakási 20 let stará městská vyhláška, která zakazuje lyžování nebo sáňkování na určitých místech našeho města, a to například v některých částech Petřína. Ale vůbec nechápu, jak to tenkrát mohl v této podobě někdo schválit,“ reagoval Hřib.

O den později se na Petříně sportovalo znovu. Město lidem totiž vyhradilo dráhu na parcele, která do vyhlášky nespadala.