V pražských Petrovicích se srazilo auto s náklaďákem, silnice byla zavřená

  • 36
Osobní a nákladní auto se odpoledne srazily v Novopetrovické ulici v Praze. Silnice byla uzavřená a dopravu na místě řídili policisté.

Nehoda se stala kolem 15. hodiny. „Na místě cca dvě až tři zraněné osoby. Na pomoc jsme vyslali dvě posádky rychlé záchranné pomoci, lékaře, inspektora i záchranářský vrtulník,“ uvedli záchranáři.

Řidič osobního auta se těžce zranil, zranění utrpěl i šofér nákladního auta. „Řidič osobního auta ve věku asi 35 let utrpěl mnohočetná těžká poranění břicha, hlavy a pánve. Záchranáři ho museli uvést do umělého spánku a transportovali ho do nemocnice v Motole. Řidič nákladního vozu ve věku asi 30 let byl při vědomí, utrpěl poranění horních a dolních končetin a byl transportován do nemocnice na Vinohradech,“ řekla mluvčí záchranářů Jana Poštová.

„Srazilo se osobní a nákladní vozidlo, jeden člověk byl zaklíněný. Silnice je uzavřená a dopravu na místě řídí policie,“ popsala po nehodě policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Místem se znovu dalo projet až po 18:15. 

Pražská integrovaná doprava na Twitteru informovala, že autobusy jezdily po dobu vyšetřování nehody odklonem Bellovou a Euklidovou ulicí přes zastávky Morseova a Newtonova, a nezastavují proto na zastávce Jakobiho.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,