Čelní střet dvou osobních aut mezi Jílovým u Prahy a Petrovem skončil smrtí...

Čelní střet dvou osobních aut mezi Jílovým u Prahy a Petrovem skončil smrtí jednoho z řidičů (29. července 2018). | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Čelní střet vozů u Jílového nepřežil jeden řidič, přeživší měl v krvi alkohol

  • 17
Smrtí jednoho z řidičů skončil čelní střet dvou osobních aut mezi Jílovým u Prahy a Petrovem. Řidič, který nehodu pravděpodobně způsobil, při dechové zkoušce nadýchal téměř jednu promile alkoholu.

„Řidič osobního vozidla ročník 1997 jel s největší pravděpodobností vysokou rychlostí a přejel do protisměru, kde se čelně srazil s protijedoucím vozidlem,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Richterová. Jeho vozidlo skončilo na boku v lese.

V druhém vozidle zůstala zaklíněná jedna osoba a druhý zraněný spolujezdec. Záchranáři jej převezli do jedné z pražských nemocnic. Samotný řidič nehodu nepřežil. 

„Hasiči společně se záchranáři prováděli resuscitaci zhruba čtyřicet minut. Resuscitace byla bohužel neúspěšná,“ uvedl mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda.

„Řidič, který pravděpodobně nehodu zavinil, měl pozitivní dechovou zkoušku a to 0,86 promile alkoholu v dechu,“ uvedla Richterová. Svoboda upřesnil, že utrpěl jen lehká zranění.

,