Projektová dokumentace k mostu v Bubenské ulici z archivů Technické správy...

Projektová dokumentace k mostu v Bubenské ulici z archivů Technické správy komunikací. | foto: TSK Praha

Dokumenty k mostu na Vltavské existují. Jen se podle nich nestavělo, tvrdí TSK

  • 107
Technická správa komunikací se ohradila proti tvrzení inženýrů, že se z archivů správce mostů ztratila většina projektové dokumentace k mostu na Vltavské. Dochované dokumenty však k diagnostice dobře neposlouží, protože se podle nich nestavělo.

Před týdnem byl uzavřen most v Bubenské ulici kvůli tomu, že je v havarijním stavu. Inženýři, kteří se podíleli na jeho diagnostice ve středu uvedli, že z archivů správce mostu Technické správy komunikací (TSK) se velká část projektové dokumentace "zašantročila“.

„Není zašantročená, existuje a máme ji u nás v kanceláři na stole,“ řekla iDNES.cz mluvčí TSK Barbora Lišková s tím, že fotografie dokumentů TSK zveřejnila na sociální síti jako důkaz.

01.listopadu 2018 v 12:06, příspěvek archivován: 01.listopadu 2018 v 15:55

Tak jsme se doslechli, že se "zašantročila" projektová dokumentace k mostu v Bubenské ulici. Realita je trochu jiná... :-) https://t.co/cWyRXHjrH5

Inženýři dokumentaci po TSK vyžadovali proto, aby podle ní zjistili přesný stav mostu. Jenže podle dochovaných podkladů se v sedmdesátých letech most nestavěl.

„Základním problémem mostu v Bubenské ulici je to, že nebyl postaven přesně v souladu s projektovou dokumentací. Proč se stavitelé od projektové dokumentace odchýlili, v tento okamžik neumíme odpovědět,“ dodala Lišková.

Most byl provizorně podepřen stojkami a ve čtvrtek byl prostor pod ním otevřen pro chodce a tramvajovou dopravu. Během dalších měsíců se pod mostem vybuduje stálejší podpora, která umožní také návrat aut.

TSK uvedla, že opravu mostu neplánuje, místo toho bude ekonomicky výhodnější ho zbourat.

23. října 2018