Diskuze

Praha představí svůj Metropolitní plán, chce chránit parky a vnitrobloky

Metropolitní plán z roku 2018, který má platit nejdříve od roku 2024, se dočká veřejného projednání. Hlavní město chce nově chránit parky a své zahrádkářské kolonie. Ochranu získají také vnitrobloky, které často plní úlohu zelené oázy města. Zároveň dojde také na velkou revizi sídlišť.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

M87i92l20a96n 87V40o76l50e11k

20. 2. 2022 10:40

'Budou vás strašit, že přijdou kapitalisti a zastaví parky a vnitrobloky, ale nebojte se, přijde Metropolitní plán a město Prahu zachrání.'

Prostě kecy, parky a vnitrobloky by měly být chráněné naprosto automaticky a ne to vydávat za svoji zásluhu, když už stejně některé musely výstavbě ustoupit. Nejlepší je, jak v nových čtvrtích staví barák vedle baráku a za zeleň vydávají pár keřů na střechách. Jsem zvědavý, jak tohle bude fungovat s venčením psů.

1 0
možnosti
MZ

Přesně. Zeleň zastavují developeři. Šílená budoucnost.

0 0
možnosti
JB

Jediný rozumný plán je stavební uzávěra nejen v Praze, ale celé ČR.

Bytů i rodinných domů je nadbytek, staví se čistě pro spekulanty, Airbnb zmetky a cizince, většinou z Východu a podobných zemí a tyhle závadové kategorie nebudou mít nikdy dost.

1 1
možnosti
Foto

Tak uvidíme, jestli nezapomněli dát do nezastavitelného území Přírodní park Šárka-Lysolaje včetně bezprostředního okolí vodní nádrže Džbán, kde developer už deset let licituje o stavbách, a to na pozemcích, které levně získal jako veřejnou zeleň a biokoridor ÚSES (územního systému ekologické stability).

2 0
možnosti
MZ

Dostatek zeleně? Proto se zeleň zastavuje? Přijde developer a může stavět. Třeba ta hrůza místo zeleně na Vackově - barák na baráku !

0 1
možnosti