VIDEO: Auto ujíždělo tramvajovým kolejištěm, až od něj létaly jiskry

  • 13
Několik kilometrů pronásledovali pražští strážnici mladou řidičku, která opakovaně ignorovala červenou na semaforu a jela v protisměru. Nakonec na voze prorazila dvě pneumatiky a zastavila, v autě se však zamkla a se strážníky odmítala komunikovat.

V sobotu v brzkých ranních hodinách si hlídka všimla auta, které projelo křižovatku ulic Prokopova a Husitská v Praze 3 na červenou.

Strážnici se za vozem rozjeli, na výstražný signál však mladá řidička nereagovala. Sice zastavila na křižovatce ulic Husitská a Trocnovská, jenže jakmile se jeden ze strážníků vydal k jejímu vozidlu, znovu se rozjela. 

„Situace se několikrát opakovala, během své zběsilé jízdy žena na křižovatkách ignorovala červené signály ‚Stůj!‘, jela v protisměru i po tramvajových kolejích,“ popsala mluvčí pražských strážníků Jiřina Ernestová.

Na kolejích si řidička navíc prorazila obě levé pneumatiky a poškodila nárazník. S rozbitým autem zastavila u čerpací stanice, kde ji hlídka služebním vozem zablokovala. 

Tím se však celá situace nevyřešila. Žena se totiž ve voze zamkla a odmítala se strážníky komunikovat. Na místo přijela také státní policie, až poté řidička z auta vystoupila a předložila doklady.

„Žena tvrdila, že si není vědoma žádného protiprávního jednání a opakovaných pokusů strážníků k zastavení si nevšimla,“ upřesnila mluvčí.  Dechovou zkoušku i test na návykové látky přitom měla negativní.

Přestupkovým chováním 21leté ženy se bude zabývat správní orgán.