S policisty v patách a bez řidičáku letěl obcí 190 km/h, prorazil i zátaras

  • 82
Policisté obvinili řidiče, který odmítl zastavit při silniční kontrole v Kolíně. Muž měl osmnáctiměsíční zákaz řízení motorových vozidel, policii se proto snažil ujet po dálnici D11. Zastavit se ho podařilo až poté, co prorazil policejní zátaras.

„Samotnému obvinění předcházela pouhá kontrola, kterou chtěli policisté u muže projíždějícího Kolínem provést. Jeho reakce na zastavení byla ale zcela opačná - sešlápl plynový pedál a začal policistům, kteří jej začali okamžitě pronásledovat, ujíždět,“ uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Řidič jel přes Velký Osek na dálnici D11 směrem na Prahu. Na ní se ho policejní hlídka snažila zastavit zátarasem, tomu se ale muž vyhnul. Poté sjel z dálnice směrem na obce Velenka a Sadská.

Asi 50 metrů od Velenky se ho policii podařilo zablokovat ze tří stran, kdy si zapnul výstražná světla a zpomalil. Nakonec ale policejní zátaras prorazil a poškodil tak nejen služební vozidlo, ale ohrozil také policisty.

„Po několika stovkách metrů jej ale hlídky opětovně dojely a za použití donucovacích prostředků, kdy se ještě snažil z vozu utéct, zadržely. Orientační dechovou zkoušku, kterou u něho policisté provedli, měl negativní. Test na přítomnost jiných psychoaktivních látek odmítl,“ doplnila Suchánková.

Během jízdy projížděl obcemi rychlostí až 190 km/h. Podle policie několikrát najel i do protisměru a ohrozil tak desítky řidičů.

Dvaatřicetiletého muže policie obvinila z násilí proti úřední osobě, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a poškození cizí věci. Za to mu hrozí až šest let za mřížemi.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz