Řidič ujížděl uličkami Českého Krumlova, srazil čerta a naboural do sloupu

  • 1
Ulicemi Českého Krumlova ujížděl policistům padesátiletý řidič v porsche. Nejprve porazil figurínu čerta, nakonec po divoké jízdě naboural do sloupu elektrického vedení.

Incident se stal 28. října odpoledne. Policisté z Českého Krumlova dostali nejdříve oznámení, že do auta v jedné z ulic nastupuje muž, který je zjevně pod vlivem alkoholu. Hlídka proto hned vyrazila na místo.

Muž před jedním z obchodů v Dlouhé ulici srazil boční částí auta figurínu čerta a pokračoval dál. Řidič neměl v úmyslu zastavit a začal hlídce ujíždět.

„Vlivem své nebezpečné jízdy při projíždění pravotočivé zatáčky však s vozidlem dostal smyk, přejel do protisměru až na štěrkovou krajnici, kde levou přední částí auta narazil do sloupu elektrického vedení,“ popsal policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Po dopadení v místě nehody v ulici Pod Svatým Duchem se muž opakovaně odmítl podrobit dechové zkoušce a odmítl také lékařské vyšetření s odběrem krve.

„Svou jízdou způsobil škodu za nejméně 20 tisíc korun. Škoda na vozidle tovární značky Porsche je vyčíslená na nejméně 60 tisíc,“ doplnil mluvčí. Při honičce ani samotné nehodě se nikdo nezranil.

Dopravní policisté nyní žádají případné svědky, aby se ozvali územnímu odboru českokrumlovské policie v Tovární ulici na telefonní číslo 974 232 250 nebo zavolali na linku 158.