VIDEO: Divoká honička za zdrogovaným řidičem skončila u svodidel

  • 19
Policisté na Praze 9 pronásledovali kradené auto, jehož zdrogovaný řidič ohrožoval jízdou ostatní účastníky provozu. Zběsilá jízda skončila havárií, kdy muž narazil do svodidel. Dal se na útěk, ale policisté ho dopadli. Následně zjistili, že muž nemá řidičský průkaz a v minulosti byl již několikrát odsouzen. K události došlo minulou neděli, nyní muži hrozí až osm let vězení.

„Počátkem všeho bylo, že si policisté v Českobrodské ulici v Praze 9 povšimli vozidla Opel, které v policejních databázích procházelo jako kradené. Policisté měli důvodnou obavu, že by řidič vozidla mohl ujíždět a z tohoto důvodu si na místo zavolali posily. V momentě, kdy se na policejním autě rozsvítily modré majáky s nápisem STOP, se situace během několika okamžiků změnila v dramatickou honičku,“ popsala začátek události krajská mluvčí policie  Violeta Siřišťová.

Policisté z několika oddělení ihned začali auto pronásledovat. Jeho zběsilá jízda skončila, kdy při sjezdu z Jižní spojky na Chlumeckou ulici muž nezvládl řízení a narazil při průjezdu zatáčkou do svodidel. Po nehodě chtěl před policisty utéct, ti ho dostihli a za použití donucovacích prostředků zadrželi.

Následně zjistili, že šestatřicetiletý pachatel nikdy nevlastnil řidičský průkaz a v minulosti byl odsouzen k několika letům vězení za násilnou trestnou činnost. Test na přítomnost omamných a psychotropních látek byl pozitivní. Auto, kterým muž ujížděl, bylo odcizeno 23. března v Praze 4.

„V současné chvíli je šestatřicetiletý muž obviněný ze spáchání trestného činu krádež, za což mu v případě odsouzení hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi,“ dodala Siřišťová.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz