ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: koláž iDNES.cz

Falešná Kristýnka vylákala od dětí nahé fotky, ve skutečnosti to byl muž

  • 4
Ze sexuálního obtěžování desítek školaček obvinila policie sedmadvacetiletého muže. Ten dívky oslovoval přes falešný profil na Facebooku, kde chtěl po nich erotická videa a fotografie. Pak dívky vydíral.

Obviněný muž vystupoval na internetu jako nezletilá “Kristynka Novotna“. Své oběti, kterým nebylo ani patnáct let, hledal podle policie na Facebooku. Nejdříve jim zaslal žádost o přátelství a následně navázal kontakt.

Po určité době začal dívky žádat o jejich intimní fotografie či videa. Některé dívky kontakt ihned zablokovaly, ale některé jeho požadavkům vyhověly. 

„Muž jim poté začal vyhrožovat, že pokud mu nepošlou další fotografie a videa, tak jejich snímky zveřejní a rozešle je všem jejich kamarádům na Facebooku,“ popsala mluvčí středočeské policie Barbora Schneeweissová.

V této fázi několik dívek přestalo s mužem komunikovat. Některé ze strachu ze zveřejnění dál fotografie zasílaly.

„Proti muži bylo zahájeno trestní stíhání ze spáchání pokračujícího zvlášť závažného zločinu sexuálního nátlaku a pokračujícího přečinu ohrožování výchovy dítěte,“ dodala Schneeweissová.

Případem se zabývají středočeští kriminalisté, protože podezřelý má bydliště v Praze a první tři poškozené, o nichž se policisté dozvěděli, jsou z okresu Praha-západ. Další oběti jsou z různých míst v Česku. Obviněnému hrozí až dvanáct let vězení, policie ho stíhá na svobodě. 

Policie v souvislosti a tímto případem upozorňuje děti a náctileté, aby nereagovali na výzvy neznámých lidí s nevhodným obsahem a choulostivé fotografie neposílaly ani přátelům.