ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Drážní hasiči Nymburk

Vlak najel na hever, který na trati zapomněli dělníci. Škoda 400 tisíc

  • 6
Mezi Luštěnicemi a Čachovicemi na Mladoboleslavsku najel odpoledne osobní vlak na hever. V kolejišti nářadí zapomněli dělníci, kteří trať opravovali. Nehoda se obešla bez zranění, škodu na vlaku vyšetřovatelé předběžně vyčíslili na 400 tisíc korun. Provoz na trati byl zastaven.

Vlak najel kolem 12:30 na překážku poblíž obce Bratronice. 

Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal upřesnil, že se nehoda stala na železničním přejezdu. „Je to bez zranění, budou tam jen hmotné škody a samozřejmě omezení provozu,“ dodal s tím, že ve vlaku cestovalo 15 lidí, všichni se v pořádku dostali ven.

Osobní vlak měl namířeno z Mladé Boleslavi do Nymburka. „Najel na hever, naštěstí nevykolejil ani nebyl nikdo ve vlaku zraněn,“ uvedla mluvčí středočeské policie Barbora Schneeweissová. 

Podle mluvčí Správy železnic Nely Friebové hever na trati zapomněli pracovníci zhotovitelské firmy, kterou si Správa železnic najala na opravu v koleji. Zda a jakou to bude mít pro firmu dohru, zatím není jasné.

Provoz na trati byl obnoven po 16. hodině.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,