Po nehodě čtyř aut na D5 u Rudné blokovala dálnici srážka tří kamionů

  • 1
Dodávka, auto a dva kamiony havarovaly už před polednem na 5. kilometru dálnice D5 ve směru na Prahu. Dálnice byla asi dvě hodiny uzavřená, po 14. hodině se podařilo obnovit provoz jedním pruhem a kolona se začala rozjíždět. Kolem 15. hodiny se ale nedaleko první nehody stala další havárie, srazila se tam tři nákladní auta. Dálnice se proto na další tři hodiny opět uzavřela.

Dva nákladní vozy, jedno osobní auto a dodávka havarovaly před polednem. „Vozidla bránila průjezdu ve všech jízdních pruzích,“ uvedl mluvčí středočeských hasičů Jan Sýkora.

Při prvním střetu se zranili dva lidé, z toho jeden vážně, informovali Sýkora i mluvčí středočeské záchranky Monika Nováková.

Jeden muž utrpěl těžká mnohočetná poranění. „Lékařka ho musela zaintubovat a napojit na umělou plicní ventilaci,“ popsala Nováková. Poté jej vrtulník přepravil do pražské nemocnice Motol. Druhý zraněný měl pohmožděniny a oděrky, záchranáři jej převezli též do motolské nemocnice.

Nabourané vozy bylo třeba vyprostit a odtáhnout. Provoz pravým jízdním pruhem se podařilo obnovit po 14:00. Uzavřený úsek mohli řidiči objet přes Rudnou, ale i tam se vytvořily kolony.

Nehoda podruhé

Záhy se stala další nehoda asi jen sto metrů od první srážky ve směru na Prahu. „Došlo ke střetu tří nákladních automobilů, jedna osoba byla vyproštěna ještě před naším příjezdem,“ hlásili hasiči.

Podle prvních informací jeden z kamionů zabrzdil, druhý ještě stihl zastavit, ale třetí do nich narazil. Na místě byl jeden zraněný, hasiči mu poskytli první pomoc a byl převezen do nemocnice.

Dopravu policie odkláněla na 10. kilometru. Provoz byl po odklízení havarovaných aut obnoven krátce po 18:00, řekla policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

,