Čtrnáctiletá dívka chtěla na kole přejet silnici, přehlédla ale přijíždějící...

Čtrnáctiletá dívka chtěla na kole přejet silnici, přehlédla ale přijíždějící auto. Po srážce pro ni letěl vrtulník. | foto: Policie ČR

Dívka vyrazila na kole bez přilby a se sluchátky, vjela přímo před auto

  • 24
Vrtulník záchranné služby musel ve středu odpoledne vzlétnout do Mohelnice na Šumpersku, kde se při dopravní nehodě zranila čtrnáctiletá dívka. Ta chtěla přejet přes silnici, nevšimla si ale přijíždějícího auta. Na uších přitom měla sluchátka a neměla ochrannou přilbu.

„Cyklistka jela po stezce pro cyklisty směrem na Moravičany. V jednom místě sjela ze stezky vpravo na ulici Družstevní, kde chtěla přejet na druhou stranu k místnímu hřbitovu a pokračovat dál po stezce,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

„Dívka, jež měla po celou dobu jízdy nasazena sluchátka, se ale nevěnovala plně řízení a přes zaparkované vozy stojící při okraji silnice si nevšimla projíždějícího osobního auta, které jelo ve směru do centra,“ dodala.

Seniorka na elektrokole nedala přednost autu, při nehodě zemřela

Řidič už nestačil na cyklistku zareagovat a narazil do předního kola bicyklu. Dívka skončila na kapotě a předním skle vozu, poté upadla na zem. Při nehodě utrpěla zranění na hlavě, na níž neměla v jejím věku ještě povinnou přilbu.

Na místě ji nejprve ošetřila přivolaná záchranná služba, poté ji vrtulník transportoval do brněnské fakultní nemocnice.

„U obou účastníků byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Na voze byla škoda předběžně vyčíslena na čtyřicet tisíc korun a na jízdním kole na tisíc korun. Okolnostmi nehody se dopravní policisté nadále zabývají,“ uzavřela Zajícová.

28. září 2023