Cyklista se na Benešovsku srazil s autem. Vrtulník pro něj letěl marně

  • 7
Po srážce s osobním vozem ve čtvrtek večer v Krňanech na Benešovsku zemřel cyklista. Vyplývá to z informací, které policie uvedla na webu a Záchranná služba Asociace samaritánů ČR (ASČR) na Twitteru. Případ si převzali k dalšímu šetření benešovští kriminalisté.

Podle policie se cyklista s autem srazil před 21:00 na silnici 106, kterou kvůli nehodě museli uzavřít. Záchranná služba ASČR uvedla, že na místo byl povolán záchranářský vrtulník. „Muž utrpěl tak závažná zranění, že jim i přes veškerou snahu záchranářů podlehl,“ doplnila.

„Nehoda se stala před půl devátou. Došlo ke střetu osobního vozidla s cyklistou a to na silnici Krňany Třebsín. Podle dosavadního šetření měl řidič cyklistu přehlédnout a tím došlo ke střetu. Záchranáři provedli resuscitaci cyklisty, ale bohužel lékař konstatoval smrt,“ uvedla pro iDNES.cz policejní mluvčí Michaela Richterová.

Srazil cyklistu, ale rychle ho chytili. Poškozený si pamatoval číslo jeho auta

„Dechová zkouška u řidiče byla negativní. Případ si převzali k dalšímu šetření benešovští kriminalisté a u zemřelého nařídili soudní pitvu,“ dodala Richterová.

Záchranná služba ASČR plní úkoly zdravotnické záchranné služby v části Středočeského kraje. K pacientům vyjíždí ze základen na Zbraslavi, v Davli a Mníšku pod Brdy.

,