VIDEO: Agresor chtěl slabozrakému muži ukrást mobil, pak mu rozbil brýle

  • 9
Slabozrakého muže se pokusil u stanice metra Kobylisy okrást neznámý pachatel. Z ruky mu vytrhl telefon a snažil se utéct, jenže ho majitel telefonu dostihl a vzal si ho zpět. Na to začal muže zloděj ohrožovat nožem a rozbil mu brýle. Nyní ho hledá policie.

Celý incident se stal v pátek 20. července po 11. hodině dopoledne a zachytily jej bezpečnostní kamery.

„Poškozený seděl u metra Kobylisy na lavičce a v ruce měl telefon, když k němu přistoupil podezřelý, vytrhl mu ho z ruky a začal z místa odcházet. Poškozený ho doběhl, začal se s ním o telefon přetahovat a získal ho zpátky,“ sdělil policejní mluvčí Jan Daněk.

Zloděj však na něj poté vytáhl nůž a opět se začal domáhat telefonu. „Když jsem chtěl vytočit policisty, tak za mnou okamžitě letěl a že mě pořeže. Začal jsem vnímat, že na mě něco takového křičí. Už to nebyla krádež, ale už to byla takováto hrozba,“ popsal slabozraký muž.

Nakonec muž před agresorem utekl do tramvaje, kde si myslel, že bude v bezpečí. Agresor však tramvaj doběhl na další zastávce, nastoupil do ní a nakonec slabozrakému muži vzal brýle a rozbil je. Poté odešel.

Slabozrakému muži způsobil škodu osm tisíc korun a nyní si dle jeho slov musí zajít k optikovi. „Mám problém s tím, že mám hodně špatný zrak, takže špatně vnímám pohyb, rychlost a jedno oko mi vůbec nezaostřuje,“ vysvětlil své problémy muž.

Agresorovi nyní hrozí až desetiletý pobyt ve vězení. Policie žádá veřejnost, aby se v případě, že muže na záběrech poznává, ozvala na linku 158. Stejně tak mají zájem i o ženu, která agresora doprovázela.