Nehoda auta a vlaku ve Vlašimi (8. ledna 2024) | foto: Policie ČR

Ve Vlašimi se na přejezdu srazil vlak s autem, řidič ignoroval výstražná světla

  • 3
Na železničním přejezdu ve Vlašimi na Benešovsku se v pondělí odpoledne srazil vlak s autem. Třiatřicetiletý řidič osobního vozu se zranil, cestující z vlaku vyvázli bez zranění. Provoz na trati mezi Vlašimí a Benešovem byl obnoven ve 20:00. Řidiči hrozí až pětileté vězení nebo zákaz činnosti.

Událost byla hlášena krátce po 13:00. „Řidič osobního vozidla nerespektoval světelné zařízení na přejezdu a v době, kdy svítila výstražná světla, na přejezd vjel. Má zranění na hlavě, ale není v ohrožení života,“ uvedla mluvčí středočeské policie Barbora Schneeweissová v pondělí.

Cestující ve vlaku a strojvedoucí vyvázli z nehody bez zranění.

Provoz na trati byl v úseku Postupice–Vlašim zastaven. Podle webu Českých drah jej obnovili ve 20:00.

V době přerušeného provozu byly cestujícím k dispozici autobusové spoje a náhradní autobusová doprava.

Řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky, dostal na namrzlé silnici smyk a vjel na železniční přejezd, kde se srazil s vlakem. Kriminalisté v případu zahájili úkony trestního řízení pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti, uvedla Schneeweissová v úterý na webu.

„U strojvedoucího a řidiče osobního vozidla policisté provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu, která u obou účastníků vyšla s negativním výsledkem,“ doplnila mluvčí.

27. října 2023

,