Diskuze

Neumím si to vysvětlit, říká žena obžalovaná za popálení dětí při pokusu

Okresní soud v Rokycanech začal projednávat nevydařený chemický pokus na letním příměstském táboře v Rokycanech. Při výbuchu se popálily tři děti, jedna dívka skončila v kritickém stavu v nemocnici. Státní zástupkyně za to obžalovala dvě instruktorky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Zaplať pán Bůh, mým dětem se nic takového nestalo a doufám, že nestane a nepřeji to v žádném případě nikomu. Čili na jednu stranu se nedokážu vcítit do kůže těch rodičů.

Nicméně těch 6,5 mi připadá dost. Nevím jestli bych byl schopen vyčíslit částku. To asi nejde. Chápu že léčba a vše kolem stojí hrozně moc. Ale proč tedy nepožadovat proplacení všech těchto oprávněných nákladů?

Podle mého, trest pro ty dvě je (pokud jsou normální) je už dán tím co se stalo. Pokud postižená rodina bude požadovat něco, co nelze splnit, může to mít opačný efekt a místo pocitu viny a třeba i touhy pomoct, nastane určité naštvání a rezignace.

0 0
možnosti
AK

Pořád musím myslet na to, že tyhle dvě paní jsou souzené podle téměř stejného paragrafu jako nechvalně známý Chaura: ublížení na zdraví z nedbalosti, tedy v jeho v případě ublížení na zdraví u jedné osoby a u druhé smrt. Přitom ta "nedbalost" se IMHO dost liší: paní se snažily zabavit o prázdninách děti, udělat s nimi chemický pokus, a vymklo se jim to z rukou. Chaura opakovaně riskoval v autě, bezdůvodně jel jako šílenec, no a taky se mu to vymklo z rukou. Tak doufám, že to soud vezme v úvahu při stanovení trestu.

3 0
možnosti
NG

Tak to aby rodiče těch instruktorek prodaly baráky, když mají platit 8 mega.

1 0
možnosti
MH

Proč rodiče? Dotčené dámy jsou plnoleté. Je to zcela jejich boj

0 0
možnosti

J74i52ř62í 73Ť77á16p17a16l

17. 2. 2022 18:39

Líh do ohně jsme jako děcka stříkali taky. Neříkal bych tomu pokus, spíš klukovina. Sranda byla, když se oheň dostal proti proudu k flašce.

3 0
možnosti
IF

I54v86a16n 34F47u31č38í93k

17. 2. 2022 16:29

Při dolévání lihu do ohniště ....

Proboha, jakou měla dotyčná kvalifikaci?

3 0
možnosti
Foto

J65i66ř22í 62E27r71b81e14n

17. 2. 2022 19:45

Do ohniště vám to klidně doleju taky, do ohně nikoliv.

0 0
možnosti
Foto

Takové pokusy jsou fajn, jenom nesmíte zapomenout zavřít zásobní láhev s hořlavinou. Zejména v teplém počasí se výpary z hořlavin uvolňují mnohem snáze, nejsou vidět a stékají směrem k zemi. A pokud někdo poblíž dělá s otevřeným ohněm, je to hned.

4 1
možnosti
RD

Já měl vždy za to, že výpary se "vznáší" neboli že nad kanystrem s benzínem bych neměl škrtat sirkou. Ale že by výpar stékal slyším poprvé. Nehádám se, ani neslovíčkařím, spíš chci pochopit opravdu podstatu.... Nemyslíte spíš vzlínání např petroleje ? Ten vzlíná a pak stéká po petrolejce...

1 0
možnosti