Na Švihov o víkendu zavítaly tisíce lidí. Vystoupil Visací zámek či Lenny

  • 1
Ani velké vedro neodradilo v pátek a v sobotu tisíce lidí od návštěvy Švihova na Klatovsku. Přitáhl je tam již tradiční a oblíbený hudební festival Hrady CZ.

K pátečním lákadlům patřila například vystoupení skupin Horkýže Slíže nebo J.A.R.. V sobotu v poledne byl na programu koncert písničkáře Tomáše Kluse a po něm Lenny. Švihovský díl festivalu vyvrcholil v sobotu v noci vystoupením skupin Pražský výběr, Mandrage nebo Divokej Bill.

„Novinkou letošního ročníku festivalu je tak zvaný VIP kemp PLUS nabízející hotelový komfort s předem postaveným stanem vybaveným pro přenocování,“ uvedla zástupkyně organizátorů Martina Reková.

Další díl festivalu Hrady CZ se odehraje ve dnech 3. – 4. srpna v Rožmberku nad Vltavou. „Festival bude dále vždy v pátek a sobotu putovat po Veveří, Hradci nad Moravicí, Bouzověa svoji letošní pouť uzavře na hradě Bezdězu,“ sdělila Martina Reková.

Hrady CZ je festivalový projekt rozdělený na České hrady CZ a Moravské hrady CZ. V roce 2018 probíhá již čtrnáctý ročník tohoto festivalu. Festival Hrady CZ se odehrává na významných historických památkách. Z osmi míst, na kterých se letos pořádá, je pět v českých krajích a tři na Moravě.