Požár z chodby ubytovny přeskočil do bytu, hasiči vyvedli tři muže a psa

  • 2
V bytovém domě v plzeňské Kollárově ulici v úterý večer vypukl požár. Ten vznikl na schodišti a rozšířil se do jednoho z bytů. Tři lidé se nadýchali kouřem, jednoho z nich záchranáři převezli do nemocnice. Policisté případ vyšetřují jako obecné ohrožení z nedbalosti.

Čtyři hasičské jednotky vyjížděly k požáru ve tři čtvrtě na devět večer. „Evakuovali jsme tři lidi a psa,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Tři muži z domu se nadýchali kouře. „Jednoho z nich jsme převezli do nemocnice Privamed,“ uvedla mluvčí záchranné služby Veronika Albrechtová s tím, že to byl třiatřicetiletý pacient.

Podle hasičů oheň vznikl na chodbě domu a rozšířil se do jednoho z bytů. Příčinu požáru objasní až další vyšetřování.

„Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti,“ vysvětlila mluvčí plzeňských policistů Hana Rubášová. Zatím ale policisté v případu nikoho neobvinili.

Požár domu v Plzni

Podle serveru krimi-plzeň zřejmě někdo odhodil nedopalek od cigarety na věci, které byly pod schodištěm. Nacházel se tam nábytek, pytle s lůžkovinami, oděvy a postele.

Po lokalizaci požáru hasiči čtyřpatrovou budovu, která slouží jako ubytovna, odvětrávali. Škodu předběžně vyčíslili na půl milionu korun.

V Plzni to byl v úterý už druhý požár, brzy ráno hořelo také v penzionu na Klatovské třídě. Oheň vypukl v pokoji v prvním patře, kde byl ubytovaný devatenáctiletý cizinec. Toho policie podezírá z obecného ohrožení.