Policisté pátrají po Milanu Noskovi, který v září 2018 způsobil na ubytovně v...

Policisté pátrají po Milanu Noskovi, který v září 2018 způsobil na ubytovně v Plzni požár. V objektu uhořela žena a dalších dvanáct lidí se zranilo. | foto: Policie ČR

Seniora čeká soud za tragický požár ubytovny, pátrá po něm policie

  • 7
Policisté pátrají po dvaasedmdesátiletém Milanu Noskovi, který podle vyšetřovatelů v září 2018 způsobil požár v plzeňské ubytovně. V objektu zemřela žena a dalších dvanáct lidí se zranilo. Muži hrozí za obecné ohrožení z nedbalosti až osm let vězení.

Policisté vyhlásili pátrání po Milanu Noskovi na konci dubna. Je na něj podaná  obžaloba a případ má projednávat Okresní soud Plzeň-město. Seniora se ale nedaří předvolat k hlavnímu líčení. V místě svého bydliště na Rokycansku se nezdržuje, pravděpodobně žije mezi bezdomovci.  

Podle databáze není Milan Nosek nebezpečný, ani ozbrojený. Je střední postavy, vysoký 165 až 170 cm, vlasy má šedé a stejnou barvu má také jeho plnovous. 

Senior skončil po obvinění z obecného ohrožení v září 2018 ve vazbě, z té byl ale později propuštěn.

Právě v jeho jednolůžkovém pokoji na ubytovně na Karlově vypukl 11. září ráno požár. Senior byl opilý. I jeho plameny popálily a nahý vyběhl ven.

Podle vyšetřovatelů oheň vznikl od hořící svíčky a následně se rychle rozšířil konstrukcí ubytovny. 

Při požáru se zranilo dvanáct lidí. Dva z nich byli hasiči. Ostatní z řad ubytovaných utrpěli popálení prvního a druhého stupně, nadýchali se zplodin. Utrpěli ale také poranění dolních končetin a pánve způsobená skokem nebo pádem z výšky.

Druhý den našli vyšetřovatelé na spáleništi torzo šestadvacetileté ženy, která v době vzniku požáru spala. 

V plzeňské čtvrti Karlov hasiči likvidují požár ubytovny (11. 9. 2018)

11. září 2018