Policisté pátrají po Ondřeji Obstovi z Českokrumlovska.

Policisté pátrají po Ondřeji Obstovi z Českokrumlovska. | foto: Policie ČR

Útočník vnikl do nemocničního pokoje a pokusil se znásilnit pacientku

  • 58
Ve Fakultní nemocnici v Plzni na Lochotíně se v neděli brzy ráno odehrál pokus o znásilnění. Útočník tam napadl pětasedmdesátiletou pacientku rehabilitačního oddělení, seniorka se mu však ubránila.

Útok na pacientku se odehrál před půl šestou ráno. Násilník vnikl do pokoje a začal seniorku osahávat, škrtit a vyhrožoval jí smrtí, pokud se mu nepodvolí.

Žena se však ubránila a útočník z pokoje a pak i z nemocnice utekl.

„Prověřujeme zjištěné skutečnosti a mravnostním trestným činem se zabýváme,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová s tím, že pachateli hrozí až pět let vězení.

V souvislosti s tímto případem kriminalisté hledají šestatřicetiletého Ondřeje Obsta z Českokrumlovska a vyhlásili po něm pátrání.

Hledaný je střední postavy, 190 až 195 centimetrů vysoký. Má rovné hnědé vlasy a hnědé oči. Podle policistů není ozbrojený, ale je nebezpečný.

Nemocnice zvýšila bezpečnost, oddělení jsou uzavřena déle

Podle ředitele Fakultní nemocnice v Plzni Václava Šimánka musel násilník  dobře znát prostředí. „Věděl, že se dveře na oddělení otevírají před šestou hodinou, kdy se mění směna. Využil toho a pronikl dovnitř,“ domnívá se ředitel.

Vysvětlil, že pacientka, kterou agresor napadl, křičela. Uslyšely ji sestry, přiběhly do pokoje a násilníka tak vyrušily.

„Na odděleních s intenzivní péčí jsou prostory uzavřeny stále. Personál se prokazuje čipem, ostatní si musejí zazvonit a sdělit, kdo jsou a koho chtějí navštívit. Na standardních odděleních, kde se pacienti pohybují, chodí na rehabilitace a podobně, bylo doposud zavřeno od 18 hodin až do šesté ranní. Po incidentu jsme režimová opatření ihned zpřísnili. Čas, kdy jsou oddělení uzavřená, jsme prodloužili do půl osmé ráno,“ dodal Šimánek.