- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Nejsem pivařka ani obdivovatelka profese mluvčích (hlavně za to může jeden mladý nevzdělanec, který je schopen každé lži k obhajobě svého pána), ale ta slečna nebo paní z Prazdroje mi je sympatická.
Také to pivo by bylo třeba opravit, dát český chmel a ne nějaké eurogranule.
Suroviny jsou jednou částí, technologie druhá, dokud tam bude HGB a CKT tak jen chuť daná v podstatě “strojově”.
Copak brána. S tím Prazdrojem by měli něco udělat. Když srovnám tu tzv. slavnou plzeňskou jedenáctku s nízkým obsahem alkoholu na jedné straně a třeba dvanáctku z Trutnova s obsahem alkoholu nad 5 %, vychází mi, krom srovnatelné kvality piva rozdíl cca 20 Kč na jednom točeném pivu v hospodě. Samozřejmě v neprospěch Prazdroje. A pak si jich dej deset denně. . Snad proto je v Praze Krakonoš točený jenom v jedné jediné hospodě, tuším že na Žižkově.
Prospěch, neprospěch - to je váš čistě subjektivní pocit. To, že Plzeň je slabší než dvanáctky je pravda, ale na druhou má skvělou pitelnost a vyváženou chuť. A co se globální známosti, tak PP je jednoznačně nejznámější a nejslavnější naše pivo, už jen proto, že se stalo vzorem pro 70% veškeré pivní produkce, o něčem svědčí ne?!